MELMELADA DE TARONJA AMARGA
Aquesta recepta me la va donar una bona amiga francesa,Georgette, (que em va dir que aquesta recepta anava passant de mares a filles en la seva família), es una recepta una mica laboriosa però val la pena de fer.
Ingredients:
- Un 60% de taronges amargues.
- Un 40% de taronges normals .
- Sucre.
Elaboració:
- Agafem i amb un pelador pelem totes les taronges (sols la part taronja que no hi hagi res de blanc) i reservem les pells.
- Després agafem les taronges i les exprimim. Reservem el suc i les polpes, així com els pinyols .
- Separem els pinyols de les polpes i els fiquem al interior d’un saquet.
- Fiqueu en un recipient tapat: el suc, les pells, la polpa de les taronges i el saquet amb els pinyols i ho reservem a la nevera per un temps de 24 hores.
- Passat aquets temps , ho fiquem tot en una olla a bullir fins que al prémer un tros de pell entre els dits es trobi blaneta.
- Pararem el foc i traurem el saquet amb els pinyols de taronja i l’escorrerem bé perquè solti tota la gelatina que fa,(és un treball una mica pringós però val la pena ).
- Tapem l’olla i la deixem reposar un altre període de 24 hores.
- El tercer dia, afegirem 800 g de sucre per kilogram de taronja i ho tornarem a fer bullir tot junt una estona per que es desfaci el sucre, comprovarem el sabor, tenint en compte que es tracta de melmelada de taronja amarga.
- Quan estigué la melmelada al foc anirem remenant perquè no s’apegui a l’olla.
- Escaldarem els pots.
- Omplirem els pots quan la melmelada encara estigué calenta.
- Ho taparem bé i col·locarem els pots cap per baix per a que es faci el buit.
- També, podem bullir els pots durant uns 15 minuts i així es conservaran durant tot l’any.
BON PROFIT!!!
2 comentarios
Te la copioooooo😋😋😋😋
ResponEliminaPtnts
Glòria
Jo també des de Colòmbia!! La meva avia la feia... I em porta molts
ResponEliminarecords!