BUNYOLS DE VENT

Per 14:27 , ,



- Ingredients:

- 250 gr. de farina
- 1 sobre de llevadura de pa
- 10 gr. de sal
- 25 gr de mantega
- 30 gr. de sucre
- la pell d'una llima
- 1 culleradeta de matafaluga
- 25 cl. de llet
- 40 cl. de anís
- 2 ous
- oli per fregir
- sucre

- Elaboració :

Mesclem a la thermomix la llevadura, 1 ou, la mantega, la sal, el sucre, l'anís,la llet, la matafaluga i la pell de la llima a 4 vel. durant 30 seg..
Afegim la farina tamitzada i mesclem a vel. 2 1/2 uns tres minuts comprobant que la farina estigue ben incorporada i afegim l'altre ou, mesclarem tot 2 min. a vel. 3.
Baixarem tota la masa que quedi per les parets del got i amassarem 4 minuts a vel. espiga. Retirarem la pasta del got i la col-loquem damunt del marbre enfarinat, potser ens farà falta una mica de farina més ( preque la massa no s'enganxe a les mans) per amasar-la bé.
Feu boletes petites i col-locales sobre una safata amb paper de forn. Tapeu-les en un drap humit i col-loqueu-les al forn APAGAT per evitar les corrents d'aire i afavorin la fermentació.
Deixales reposar uns 30 ó 40 mints. i ja es poden fregir amb oli calent( foc moderat) fins que estiguen torrades o amb color tostat.
Treieu els bunyols i fiqueu-los sobre paper absorvent per treure l'excés d'oli
podeu vaporitzar-los ( quan estàn calents) amb anís i després ensucrar-los.
També es pot mesclar canella en pols al sucre.

BON PROFIT !!!

Altres receptes

1 comentarios